Pekka Linnainmaa | 0400 834 274

Takat ja tulisijat

Tulisijoja teen kolmella tavalla: Muuraan itse perinteiseen tapaan tiililetkoista, muuraan kokoon valmiita Tiileri-uuneja ja toimin TakkaTuli –uunien toimittajana.

Perinteinen tapa on työläs, mutta antaa vapaammat kädet tilan hyödyntämiseen kohteessa. Lisäksi siten voidaan tehdä halutessa suurempi tulipesä, erikoisempi yhdistelmä takkaa ja leivinuunia, tai ainakin saada aikaan suurin mahdollinen varaava massa yhdessä palomuurin ja savupiipun kanssa.

Tiileri-uunit ovat teknisesti hyvin perinteisen kaltaisia, mutta toimitetaan valmiiksi sahattuina tiilinä. Tiilereiden etu on työn siisteys ja joutuisuus, kun tiilien leikkaukselta työmaalla vältytään. Jos halutaan puhtaaksimuurattu tiilijulkisivu, Tiileri tarjoaa hyviä vaihtoehtoja.

Puuhelloja eli liesiä tehdään em. tavoilla perinteisesti tiililetkoista ja tilattavista valurautaosista, tai valmiista Tiilerin paketeista. Näissäkin ratkaisu tehdään tilanteen mukaan: Tiileri on siisti koota asuttavaan taloon, mutta perinteisellä mallilla voidaan paremmin sovittaa kohteen mutkien matkaan.

TakkaTuli –uunisydämet ovat Turun Uuniseppien tulenkestäviä valuelementtejä. Niiden ympärille tehdään muurarin työnä halutun muotoinen ja halutulla tavalla pinnoitettu kuori. Tuote tarjoaa myös erityisen tulenkestävän takkatiilen, jolla kuoresta saadaan erityisen hyvin lämpöä varaava ja tasaisesti luovuttava. Pinta voi olla tiiltä, kiveä, rapattu tai laatoitettu. Lisätietoa www.takkatuli.fi

Lisäksi teen pönttöuuneja. Hankin tarvittaessa pönttöuunikuoret peltiseppä-yhteistyökumppaniltani, tai voidaan tarvittaessa muurata vaikka omiin vanhoihin kuoriin. Pöntöissäkin löytyy vaihtoehtoja.

takka8
takka7
takka6
takka5
takka4
takka3
takka2
takka1
valkoinen_takka1
punatiili_uuni4
punatiili_uuni3
punatiili_uuni2
punatiili_uuni1
previous arrow
next arrow